Blog

Hou je cloud-emissies in de gaten met het Microsoft Emissions Impact Dashboard

Met deze tool kunnen Microsoft cloud-klanten hun koolstofemissies (die gepaard gaan met hun cloud-gebruik) begrijpen, bijhouden, rapporteren, analyseren en verminderen.

Gepubliceerd: 27 oktober 2022

Clouddiensten groeien wereldwijd snel. Om al onze geweldige apps, en de gegevens die ze bevatten, te kunnen bedienen, worden enorme investeringen gedaan om de betrouwbaarheid te garanderen. Toch kan de impact op het milieu  niet over het hoofd worden gezien in onze zoektocht om “The World's Computer”te bouwen. Om te navigeren op dit onbekende terrein, heeft Microsoft de beschikbaarheid  van het Microsoft Emissions Impact Dashboard aangekondigd. Een tool waarmee Microsoft cloud-klanten de koolstofemissies (die gepaard gaan met hun cloud-gebruik) kunnen begrijpen, bijhouden, rapporteren, analyseren en verminderen.

Nieuwe inzichten met de calculator en het dashboard  

Eerder introduceerde Microsoft de Microsoft Sustainability Calculator, ontworpen om klanten te helpen zinvolle, deelbare informatie te verzamelen. Het Emissions Impact Dashboard breidt dit uit door kritieke inzichten toe te voegen om organisaties te helpen beter geïnformeerde, data-gedreven beslissingen te nemen over duurzaam computergebruik.

Organisaties kunnen de impact van cloudgebruik en hun CO2-voetafdruk meten. Het dashboard stelt klanten ook in staat om on-prem of traditioneel gehoste workloads in te voeren en een schatting te krijgen van de emissiereductie door te migreren naar de Microsoft cloud.
Value chain emission

 

Functionaliteiten van het dashboard 

  • Consistente en nauwkeurige CO2-berekeningen voor het bijhouden van broeikasgasemissies geassocieerd met het gebruik van Azure en andere Microsoft cloud services;
  • Maak besluitvorming mogelijk door het werkelijke cloudgebruik te vergelijken met emissies die in de loop der tijd worden vermeden door Microsoft datacenter efficiëntie;
  • Het bieden van schattingen voor verdere emissiereducties door het verplaatsen van extra apps en diensten naar de cloud.

Vereisten om aan de slag te gaan met het dashboard

  • Het Emissie Effect Dashboard draait op Power BI Pro. Je kan de Power BI Pro gratis proefversie downloaden.
  • Het Emissions Impact Dashboard ondersteunt alle moderne Azure abonnementsvormen. Je Enrollment ID of Billing Account ID en Admin toegang zijn vereist om je bedrijfsgegevens te verbinden met de calculator. Voor informatie hoe je de calculator kunt aansluiten, ga je naar deze site.

3 redenen om het dashboard te gebruiken 

Ook als je niet verplicht bent je bedrijfsgegevens aan de calculator te koppelen, kan het toch nuttig zijn om dat wel te doen. Dit zijn enkele van de redenen waarom je kan beginnen met het monitoren van jouw emissie in het dashboard.

  1. Lagere kosten
    Als je weet dat je overmatig energieverbruik of andere inefficiënties hebt, kan je daar onmiddellijk iets aan doen, waardoor je efficiënter en kostenefficiënter kan werken.

  2. Verhoog de betrouwbaarheid van je merk
    Als je begint met het meten en verminderen van jouw CO2-uitstoot, en deze gegevens deelt met je werknemers, partners en klanten, kom je over als een transparante partij. Mensen geven tegenwoordig steeds meer om met wie ze zaken doen. En als je werkt aan het verminderen van je uitstoot, kan dat in je voordeel werken.

  3. Het belang van het verminderen van jouw uitstoot zal niet afnemen
    Onderzoek toont aan dat het belang van duurzaamheidsbewustzijn waarschijnlijk zal toenemen. Er is zelfs vraag naar duurzamere alternatieven in de B2B-sector (NielsenIQ, 2018). Bedrijven die nu hun uitstoot niet bijhouden, zullen daar waarschijnlijk binnenkort mee moeten beginnen.

Start nu 

Ontdek meer informatie over het dashboard of start meteen.

Wellicht ook interessant: