Blog

Nieuws Update voor Microsoft 365 Abonnementen in Europa.

Microsoft begint op 1 oktober 2023 Teams los te koppelen van Microsoft 365-abonnementen. Er zal niets veranderen voor bestaande klanten, maar nieuwe klanten krijgen de keuze om Office 365-pakketten al dan niet met Teams aan te schaffen.

Gepubliceerd: 05 september 2023

We hebben belangrijk nieuws voor gebruikers van Microsoft 365, Office 365 en Microsoft Teams in de Europese Economische Ruimte (EER) en Zwitserland. Op 31 augustus kondigde Microsoft belangrijke veranderingen aan in de manier waarop ze deze producten licentiëren in de EER en Zwitserland.

Vanaf 1 oktober zal Microsoft een nieuwe reeks commerciële Microsoft 365- en Office 365-suites introduceren in gebieden waar Teams voorheen niet beschikbaar was. Daarnaast introduceren ze een op zichzelf staande Teams-optie voor Enterprise-klanten. Het is belangrijk op te merken dat deze veranderingen geen invloed zullen hebben op onze bestaande abonnees. Nieuwe abonnees die geïnteresseerd zijn in Office/Microsoft 365 Enterprise-suites met Teams zullen twee SKUs moeten aanschaffen: één specifiek voor de EER Microsoft 365- of Office 365-suite en Microsoft Teams EER.

Met de introductie van deze nieuwe commerciële reeks zal Microsoft de huidige Enterprise-suites met Teams stopzetten voor nieuwe abonnees. Als gevolg daarvan zullen Office 365 E1, Office 365 E3, Office 365 E5 en Microsoft 365 E5-suites met Teams niet langer beschikbaar zijn voor nieuwe abonnees in de EER en Zwitserland.

Voor bestaande klanten die momenteel zijn geabonneerd op een van deze suites zijn er enkele nieuwe opties. U kunt uw huidige plannen blijven gebruiken, verlengen en extra licenties toevoegen zoals gewoonlijk. Als u echter geïnteresseerd bent in de overstap naar de nieuwe reeks, kunt u dit doen op uw contractverjaardag of bij vernieuwing.

Verandering van Enterprise Suites:

*De prijslijsttarieven zijn onderhevig aan wijzigingen en kunnen variëren per land en valuta.

Verandering van Frontline suites

*De prijslijsttarieven zijn onderhevig aan wijzigingen en kunnen variëren per land en valuta.

Verandering van Microsoft 365 Business suites:

*De prijslijsttarieven zijn onderhevig aan wijzigingen en kunnen variëren per land en valuta.