Blog

Waarom lid worden van Microsoft Partner Network?

Gepubliceerd: 08 november 2021

Microsoft-partner zijn of worden staat misschien niet (bovenaan) op jouw lijstje. Maar er is veel veranderd, en Microsoft heeft zijn partnerprogramma uitgebreid om softwarebedrijven volledig te omarmen. Moderne Microsoft-partners bouwen oplossingen die draaien om Apps en Infrastructuur, Business Applications, en Data en AI. Als je je bezighoudt met Applicatie Ontwikkeling, App Integratie, Data Analytics, of Big data, dan ben je een uitstekende kandidaat om te profiteren van een officieel partnerschap met Microsoft.

De voordelen van Microsoft Partner Network

Met de steeds snellere adoptie van Azure als de cloud bij uitstek, zien we dat steeds meer ISV's (ook wel softwarebedrijven genoemd) hun SaaS-oplossingen aanbieden boven op de Microsoft Intelligent cloud. Vaak hebben deze moderne softwarebedrijven geen traditionele Microsoft-achtergrond en gebruiken ze Open Source of andere tools om onze brave new world op te bouwen.

De toegangspoort tot alle voordelen van een Microsoft-partnerschap is toetreding tot het Partner Network. Je krijgt gratis toegang tot een compleet pakket van bedrijfsbegeleiding, training en marketingtools; bovendien heb je de mogelijkheid om nog betere voordelen te ontgrendelen. Afhankelijk van het partnerschapsniveau kan je Microsoft co-branding gebruiken en het partnerlogo en gecertificeerde brief tonen:

Microsoft partner

Licenties en diensten

Als partner krijg je toegang tot het Training Center, ontvang je pre-sales advies, en krijg je toegang tot Cloud solution playbooks. Andere voordelen omvatten gratis Microsoft licenties zoals Visual Studio, Microsoft 365, Office 365, en free Dev/Test Azure Credits.

Het Microsoft Partner Network omvat ook de"Go-To-Market"-diensten, zoals hieronder opgesomd: 

Benefits partner Microsoft

 

Om je reis als Microsoft Partner te beginnen, kan je lid worden door je aan te melden en het Microsoft Action Pack aan te schaffen. Of investeer in training en certificering en word een Silver of Gold partner op een van de 18 beschikbare competenties. Afhankelijk van het partnerniveau moet je ook een jaarlijkse bijdrage betalen.

Wereldwijde community

Nadat je bent toegetreden tot het Microsoft-partnerprogramma, maak je deel uit van een wereldwijde gemeenschap die je in contact brengt met de relaties, inzichten, hulpmiddelen, bronnen en programma's die je nodig hebt om jouw klanten versteld te doen staan en je bedrijf te laten groeien. Naarmate jij je bedrijfsdoelstellingen bereikt, kun je deelnemen aan het programma op het niveau dat past bij jouw unieke behoeften om toegang te krijgen tot meer voordelen, en je relatie met andere partners in het netwerk en ons te ontwikkelen. Je moet je wel houden aan de vereisten van je Microsoft Partner Network-overeenkomst, de Partner Code of Conduct erkennen en de Partner Code of Conduct-training voltooien. Dit garandeert dat de waarden van Microsoft op het gebied van integriteit, eerlijkheid en naleving in het hele partnerecosysteem worden nageleefd. 

Lid worden? Intercept helpt je graag 

Intercept heeft onlangs als een van de eerste Europese partners de Microsoft Partner Pledge ondertekend. Hiermee ondersteunen we de impact van technologie, en streven we ernaar om een maatschappelijke impact te hebben.

Als je een softwarebedrijf bent en MPN-partner wilt worden, kan Intercept je helpen. Van het transformeren van je softwareoplossing om cloud-native te worden tot het erkend worden door Microsoft voor jouw impact op de cloud.