Nieuws

Microsoft kondigt prijsverhoging aan

Microsoft kondigt een prijsverhoging aan vanaf 1 april 2023. Lees voor meer informatie!

Gepubliceerd: 22 februari 2023

De Microsoft prijsverhoging is aangekondigd als maatregel om de prijzen van Microsoft Cloud producten te globaliseren. Hiermee zullen klanten een vaste prijs betalen die de wisselkoers van de lokale valuta met de Amerikaanse dollar (USD) reflecteert. Per regio verhoogt Microsoft de lokale prijzen met:

GPD: +9%
DKK, EUR, NOK: +11%
SEK: +15%


Ook Intercept krijgt als Microsoftpartner te maken met de gevolgen van deze prijsverhoging. Daarom geven wij hieronder weer welke implicaties deze prijsverhoging heeft voor jou als klant van Intercept.

 

Op welke licenties is de prijsverhoging van toepassing? 

Bovenstaande prijsverhoging is enkel van toepassing op het Azure legacy CSP en daarnaast op het seat based model in het New Commerce CSP. De prijzen van New Commerce CSP, ook wel het Azure plan genoemd, worden daarentegen al standaard gehanteerd in de Amerikaanse Dollar en daarom zullen de prijzen hiervan niet worden gewijzigd. Ook op doorlopende on-premises software in CSP is deze prijsverhoging niet van toepassing.

Welke gevolgen heeft deze prijswijziging voor mij als Intercept klant m.b.t. Azure New Commerce Experience?

De prijswijziging heeft voor Intercept klanten die Azure afnemen binnen het New Commerce Experience dus geen directe gevolgen, omdat de prijzen van Azure binnen het CSP ongewijzigd blijven. Dit betekent dat de prijzen voor klanten van Intercept vooralsnog ongewijzigd blijven en dat deze prijswijziging dus geen directe gevolgen heeft voor jou.

 

Let op: voor klanten die naast Azure ook Microsoft 365 afnemen (voorheen Office 365) geldt onderstaande:

Bij de lopende abonnementen voor Legacy en New Commerce seat based offers voor CSP geldt de prijsbescherming gedurende de looptijd van het abonnement (doorgaans 12 maanden vanaf de start van het abonnement). Eventuele extra seats die aan een abonnement worden toegevoegd worden in rekening gebracht op basis van de afgesproken prijs.

Heb je over bovenstaande vragen? Neem dan contact met ons op via csm@intercept.cloud.