Blog Migratie Azure

Vier valkuilen van het migreren naar de public cloud

Wanneer je migreert naar de public cloud met jouw applicatie, data en workloads, wil je dat alles goed gaat. In dit artikel lees je de vier valkuilen die wij tegenkomen bij het migreren naar de Azure cloud.

Leestijd 1 minuten. Gepubliceerd: 11 oktober 2017

1. Doe geen lift en shift migratie

Het migreren van je IT-omgeving middels een lift of shift, het één op één overzetten van resources, resulteert veelal in een complexe en dure situatie. Het is een fout die vandaag de dag veel voorkomt, waarbij geen rekening is gehouden met de eigen architectuurprincipes van Microsoft Azure. Aanbevolen wordt om je functionaliteiten te vertalen naar de designstandaarden van Azure. Je voorkomt onnodig hoge kosten, doordat de vereiste functionaliteiten volgens het pay-per-use principe worden afgerekend.

 

2. Geen rekening gehouden met een fall-back scenario

Tal van factoren kunnen leiden tot het verstoren van een migratie. Echter wanneer recources worden gemigreerd, wordt vaak geen rekening gehouden met een fall-back scenario. Het is dan ook raadzaam om te allen tijde een fall-back scenario voorhanden te hebben. Zodoende blijft de continuïteit gewaarborgd.

 

3. Je wil toch niet te veel betalen?

Virtuele machines (VM's) hebben vaak een enorme overcapaciteit. Eventuele piekbelastingen moeten vanzelfsprekend worden opgevangen. Maar het continue reserveren en tevens betalen van recources lijdt automatisch tot onnodige hogere kosten.

 

4. Niet beschikken over een sluitend migratieplan

Een migratie zonder de juiste ervaring lijdt mogelijk tot het verlies van functionaliteit, lange downtime en het niet voldoen aan de juiste compliancy vraagstukken. Het hebben van een sluitend migratieplan die matcht met uw verwachting is dan ook van essentieel belang voor een succesvolle migratie.